Werkterrein

 

Iedere organisatie heeft een doel voor ogen. Een missie en een visie. Deze visie is de horizon die in de verte ligt en niet in één keer bereikbaar is.

Om deze horizon, dit doel in de verte, te bereiken worden plannen gemaakt en acties uitgezet.

Informatie is een middel om nader tot het doel te komen. In de huidige maatschappij is het hebben van de juiste informatie, op het juiste moment, op de juiste plaats een kritische succesfactor.

 
 

Deze informatie vormt het aandachtsgebied van Informatie Management. Het verkrijgen van de juiste informatie is een verantwoordelijkheid van de business, het vastleggen en beheren alsmede het verrijken vormen de taakgebieden van Informatie Management. De middelen die dit mogelijk maken liggen op het gebied van de ICT.

Het maken van plannen en de uitvoering daarvan is de verantwoordelijkheid van het management. Five IM kan met meer dan 35 jaar ervaring daarbij een ondersteunende rol vervullen.

Five IM is gericht op Informatie Management en dat laat zich het beste beschrijven aan de hand van de nevenstaande figuur.

 

Het werkterrein waarop Five IM zich richt is het middengebied (regieorganisatie) daarbij is een geringe overlap met de Business en Delivery noodzakelijk om de aansluiting te kunnen garanderen. 

Daarbij Five-IM zich op vijf adviesvaardigheden binnen dit werkterrein:

  1. Support
  2. Coaching
  3. Interim Management
  4. Begeleiding
  5. Advisering